De laatste broodjes pindakaas

26 okt

DE MEESTE ONGELUKKEN GEBEUREN THUIS.

EEN BETERE REDEN VOOR JE WERELDREIS

KUN JE NIET HEBBEN.

qt. Loesje (dankzij Pino & Koekiemonster)

Iedereen bedankt voor de afgelopen paar weken. We hebben genoten van alle afscheidsfeestjes, borrels, etentjes, borrels, cadeautjes, borrels en boeiende gesprekken. Nu we jullie allemaal nog een keer gesproken en gezien hebben gaan wij aanstaande dinsdag (1 november) met een goed gevoel aan onze wereldreis beginnen.

Gisteren hebben we onze laatste prik gehaald van de negen die we in totaal hebben gehad. Het was even zoeken, maar hij zit er uiteindelijk in. De vaccinatie was namelijk nergens te vinden, niet bij de dokter en ook niet bij de apotheek, waardoor het een uur langer duurde. Ach, we hebben toch alle tijd van de “wereld”. Bij Bert ging het een stuk beter dan de vorige keer toen het bloed er uitspoot, omdat het zo dun was van de erg gezellige avond ervoor.

Voor een wereldreis kun je beter geen normale reisverzekering afsluiten, omdat deze maximaal 3 aaneengesloten maanden dekking biedt. Daarnaast vervalt bij een wereldreis ook de dekking van bijvoorbeeld onze aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering. Daarom hebben we een Global Traveler-verzekering afgesloten bij OOM Verzekeringen waarin alle nodige zaken goed zijn geregeld.

Verder hebben we natuurlijk onze bankzaken goed geregeld met volmachten, overbodige rekeningnummers opgezegd, nieuwe bankpassen geregeld, en onze creditcard verlengd. De belastingdienst weet ook dat we weggaan en omdat we geen woonadres meer hebben, hebben we een postadres geregeld. De iPods staan vol met muziek en de iPad en Macbook staan vol met films en eBooks en ” stuff to become an SQL-meister”.

We zijn al bijna klaar met het inpakken en verhuizen van alle spullen op ons tijdelijke adres in Emmerhout. De laatste dagen voordat we vertrekken zullen we namelijk overnachten bij onze beide ouders. Eerst bij Struik in Wezuperbrug en daarna bij Kootstra in (buiten!) Schoonoord. We hopen dat iedereen tijdens onze reis geniet van onze TV, Playstation, Barbeque, Scooter, meubels, en andere dingen die wij niet gaan missen de komende tijd.

Dinsdag rijden we met onze families samen in een bejaardenbusje naar Schiphol en vliegen we dus naar Bangkok waar we onze reis beginnen. Als het goed is blijft het nieuwe vliegveld (Suvarnabhumi) bespaart van de wateroverlast, in tegenstelling tot het oude vliegveld Don Muang waar we 6 jaar geleden zijn geland. Zoals jullie wel gehoord hebben in het nieuws, staat nog steeds een groot gedeelte van Thailand onder water, wat in beeld gebracht is in deze fotoreportage. Omdat we ’s avonds aankomen in Thailand hebben we dit weekend alvast de eerste overnachting geboekt, een hotel vlakbij het vliegveld. Hier gaan we de eerste dag maar even informeren waar het wel en niet begaanbaar is in Thailand. We denken er aan om eerst even lekker te genieten van zon, zee en strand op Koh Chang.

De verwachting is dat het waterpeil de komende dagen gaat zakken maar als het toch onbegaanbaar blijft in veel gebieden dan is het vliegveld dichtbij.

Volgens de Bangkok Post wordt er voor de komende tijd echter beter weer voorspelt. Droog en 30 graden korte-broeken-weer. Kijk, dat zijn vooruitzichten.

We hopen dat jullie genieten van onze verhalen.  Uiteraard horen wij ook graag wat jullie allemaal aan het doen zijn. Keep us informed!

Tot Horens, Blogs, Tweets, Mails en Skypes!!

5 Reacties to “De laatste broodjes pindakaas”

 1. John en Gwenda 31 oktober 2011 bij 11:13 pm #

  Heej vakantie gangers,

  Het is nu echt zover ! Morgen vertrekken jullie echt ! Het begint ook bij mij nu door te dringen, dat we je het eerste jaar toch echt niet terug zullen zien op kantoor….

  Wij (ja ook John) wensen jullie echt heeeeel veeeel plezier toe op jullie wereldreis ! We gaan jullie helemaal volgen!

  Hebben jullie de lieslaarzen mee ? Ik ben heel benieuwd wat jullie gaan aantreffen in Bangkok en de rest van Thailand.

  Veel liefs en groetjes van John & Gwenda

 2. henriet 31 oktober 2011 bij 9:24 am #

  Het is nu al leuk om jullie verhalen te lezen en jullie zijn nog niet eens vertrokken!. Enjoy!!!!

  groet,
  Henriët

 3. Ronald 28 oktober 2011 bij 8:42 am #

  Beste/Lieve Bert en Jorina,

  Ongelofelijk veel plezier en succes toegewenst op jullie geweldige reis.
  Ik kan niet echt zeggen dat we jullie gaan missen, want we hebben elkaar niet echt veel gezien de laatste tijd. Maar wat kan het schelen. Eens vrienden, altijd vrienden.

  Groet,

  Ron, Annet en Sarah-Anna

 4. Chris en Fiona 27 oktober 2011 bij 8:23 am #

  Nou, wij kunnen niet achterblijven:
  Ook wij wensen jullie een fantastsich mooi jaar toe.
  Geniet ervan, pas goed op elkaar en kom heelhuids weer terug….
  We’ll miss you….
  Dikke kus, Chris en Fiona

 5. henk en erna zantingh 26 oktober 2011 bij 4:04 pm #

  Lieve Bert en Jorina.
  Voor 1 november a.s.:
  EEN HEEL MOOI JAAR TOEGEWENST !!!
  Groetjes henk en erna zantingh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: