Intomundo on FIJI time

24 jun

We zijn warm onthaald op het vliegveld van Fiji met zonnestralen, gitaarspel en gezang. Precies zoals je het in de film ziet, door mensen met gekleurde gebloemde blouses aan. De mensen lachen en groeten ons allemaal met BULA en een glimlach! Welkom! Ze geven ons meteen het gevoel of hun eilandjes in de Grote Oceaan voor eventjes ook van ons zijn. Mi isla es su isla.

Alles gaat op Fiji time, oftewel Seganaleqa, no worries, take it easy, enjoy the sun en vooral niet haasten. Heerlijk!! Zelfs de auto waarmee we naar ons eerste verblijf worden gebracht neemt z’n tijd voordat ie zijn motor laat pruttelen. We gaan terug in de tijd.

Terug in de tijd, waarbij slapen, eten, zingen, van de zon genieten, muziek maken, lol met elkaar maken, glimlachen en rusten de voornaamste bezigheden van de dag zijn. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen hier op Fiji.

Behalve ongeveer twee knallen per dag (van vallende kokosnoten op ons hutje) en het geluid van de vogeltjes en de ruisende golfjes van de zee, is het één en al rust wat de klok slaat. Na zevenenhalve maand reizen laten we ons heerlijk verwennen op een klein eilandje, Bounty Island. Een hutje, een hangmat en een ligbed tussen de palmbomen, naast het kristalheldere azuurblauwe water van de zee. De dolfijntjes glimlachen naar ons vanaf het douchegordijn.

De volgende dag knalt er helaas nog meer, de Oost Europese buren in het hutje naast ons houden van foute techno muziek, maar gelukkig horen we daar op het strand niets van en kunnen we ongestoord zonnebaden, onze boekjes lezen en snorkelen. Snorkelen is hier fantastisch, veel verschillende soorten tropische visjes, onder andere Nemo, maar ook veel mooi koraal. Bert heeft zelfs nog een rode octopus gezien (ik ben eroverheen gesnorkeld en heb hem of haar helaas gemist). We wilden de zonsondergang vanaf een aangespoelde boomstronk bekijken, maar bedachten ons toen er al een slang zat. Een zwart-wit gestreepte zeeslang. En na net even te hebben gegoogled, niet ongevaarlijk! Gelukkig wisten we dat op dat moment niet.’s Avonds na het eten werden we verrast door tientallen black-tip-sharks die we gewoon vanaf het strand konden zien. We hebben er zelfs bij in het water gestaan, terwijl ze om ons heen zwommen. Gelukkig waren de grootsten maar een halve meter lang. Ze kunnen echter twee meter lang worden. Ik denk niet dat ik dan de zee in was gelopen, ook al zijn ze ongevaarlijk. Een haai blijft een haai.

We zitten inmiddels weer op het grotere naastgelegen Viti Levu. Vanavond vliegen we namelijk naar Hawaii vanaf Nadi. We hebben alleen een vliegticket naar Honolulu en kijken daar op het vliegveld wat we gaan doen. We gaan in ieder geval opnieuw terug in de tijd en beleven zondag 24 juni twee keer. We liggen dan niet meer voor, maar 12 uur achter op Nederland.

Meer foto’s van Fiji…

Advertenties

3 Reacties to “Intomundo on FIJI time”

 1. intomundo 29 juni 2012 bij 7:15 am #

  Cool dat jullie ook naar Nieuw Zeeland en Fiji gaan! Wanneer? We hebben zeker nog wel wat tips. Die zullen we je even mailen. Gefeliciteerd met je contract.

 2. Peter 28 juni 2012 bij 7:08 pm #

  Hé Bert en Jorina!

  Hier een berichtje van die andere Peter (vd H) van SBC! Wat een supergave verhalen hebben jullie hier al achter gelaten. Wel ontzettend jaloers hier hoor. Gaaf dat jullie in Nieuw Zeeland en Fiji zijn geweest, wij gaan nl. ook naar Nieuw Zeeland en sluiten af met een paar dagen Fiji :)! Niet zomaar, want het wordt onze huwelijksreis!! Wij gaan ook touren in een campertje net zoiets als die van jullie geloof ik. We hebben er echt ontzettend veel zin in en nu we jullie verhalen hier hebben gelezen nog veel meer. Nog goeie tips?? Mochten jullie tegen die tijd toch nog ff langs NZ komen, zal ik de bbq nog even aansteken :).

  Heel veel plezier nog op jullie reis en ik zie de berichten wel weer verschijnen!

  Groetjes,
  Peter en Aafke

  PS: Inmiddels een vast contract gekregen (whoohooo!) dus we zien mekaar vast nog eens weer :)!

  • intomundo 11 juli 2012 bij 2:58 am #

   Hoi Peter en Aafke, gefeliciteerd met jullie aanstaande huwelijk! En bedankt voor jullie bericht. Wanneer gaan jullie? We hebben genoeg tips! Laat maar even weten wanneer jullie gaan en waar jullie beginnen en of jullie Noord en Zuid doen. Groeten uit Alaska!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: