Ons laatste avontuur

11 nov

Van het bijzondere Galapagos zijn we weer terug gevlogen naar het andere uiterste, namelijk New York City. Hier hebben we nogmaals onze voorraad kleding aangevuld. Het waren bijzondere dagen in NY, omdat er de eerste dag gestemd moest worden en iedereen was in de ban van Obama. De vraag van iedereen aan elkaar was niet wie maar waar heb je gestemd. Uiteindelijk hebben we het op Times Square gevolgd en toen het te koud werd en ongeveer wel duidelijk was wie ging winnen zijn we naar onze appartment gevlucht, om daar samen met Mariska en Emily de speech te kijken. ’s Avonds hoorden we de mensen juichen op straat.

Ook zag je her en der nog sporen van de orkaan Sandy. Omgevallen bomen, dakloze mensen met al hun spullen in de metro, veel vloedwater en plekken zonder stroom. Maar het gebied waar wij verbleven is relatief bespaard gebleven.Vergeleken met Zuid Amerika merken we hier op straat wel weer veel meer vriendelijkheid, vrolijkheid en positivisme. Dat is echt zo heerlijk aan NY!

Na 3 dagen NY, zijn we naar de staat Maine gevlogen. Hier zijn we vrienden gaan bezoeken, die we bij Ayers Rock in Australië hebben ontmoet en die ook op een wereldreis waren. Ze wonen in een het prachtige dorpje, Camden, aan de kust. Zoals ze ons al hadden beloofd hebben we hier de beste Lobster & Blueberry Pie ter wereld gegeten. Yummie yummie!!! Ook zijn we naar de musical West Side Story in het Theater van de Highschool van hun dichter Kate geweest. Naast de musical zelf was ook het geluid, het licht, het decor enz. allemaal door de leerlingen zelf gedaan. En echt allemaal supergoed en professioneel. Verder hebben we in de prachtige omgeving en het dorpje gewandeld, maar vooral bijgekletst over al onze reisverhalen. We zijn beiden weer geïnspireerd geraakt over nieuwe landen. We zijn erg blij dat we hebben besloten om naar ze toe te gaan. Ook omdat het toch een beetje op de weg naar onze laatste bestemming ligt.

Onze laatste week is aangebroken en we vonden dat deze fantastische reis ook spectaculair moest worden afgesloten. En toen dachten we, laten we ook nog naar IJsland gaan!! Dus staan we morgenvroeg in Reykjavik maar we hebben eigenlijk nog niet echt een idee wat we er allemaal gaan doen. Daar komen we snel genoeg achter, want we lezen overal dat welke kant je ook op gaat in IJsland, het is er overal spectaculair mooi. We hopen enorm dat we, nu we eenmaal in de winter aankomen, we de Aurora Borealis kunnen zien. Tegelijkertijd hopen we dat we genoeg kleding hebben tegen de kou. We weten al we dat we de laatste dag van onze reis afsluiten bij de wereldbekende, Blue Lagoon. We kunnen niet wachten!

De laatste week dus. Het is nu echt bijna voorbij. Een tijdje geleden hadden we er wel vrede mee maar nu het zo dichtbij komt is het toch wel een heel vreemd gevoel. We vragen ons af of we nog wel Nederlands zijn.

Advertenties

4 Reacties to “Ons laatste avontuur”

 1. Tamara 16 november 2012 bij 9:35 am #

  Jeetje. Zo’n jaar is toch wel snel voorbij gegaan! heb met veel plezier jullie blogs gelezen en genoten van de foto’s. Geniet nog van de laatste dagen. In ieder geval hebben jullie een ervaring opgedaan waar ik en denk vele anderen wel een beetje jaloers op zijn. In ieder geval weer nieuwe reisideeen opgedaan!! Geniet nog van de laatste dagen!!

 2. WIJNA BOLT 12 november 2012 bij 1:44 pm #

  Hoi, globe trotters wil jullie even laten weten dat wij enorm hebben genoten van jullie wereld reis, hier voor onze dank.
  Wat was het machtig mooi wij hebben het gevoel dat wij de wereld reis van jullie ook een beetje hebben meegemaakt, dank zei jullie site van intomundo.
  Nu nog een laatste week en dan weer terug op aarde,naar IJsland heb ik gelezen hoop dat jullie ook daarvan nog mooie plaatjes van op intomundo zetten.
  Nog een hele fijne week, en een goede vlucht terug naar Nederland.
  Nogmaals mijn dank voor al het moois wat jullie hebben laten zien en natuurlijk zelf hebben meegemaakt.

 3. Wenny en Arean Lubbers (nieuw e-mail adres) 12 november 2012 bij 5:53 am #

  Veel plezier nog in Ijsland. Daarna begint het echte avontuur; weer wennen in Nederland 🙂 maar ik weet zeker dat dat ook wel gaat lukken (totdat het weer begint te “kriebelen).
  Groetjes vanuit een zonnig Nieuw Zeeland.
  Wenny en Arean

 4. Nicolien Struik 11 november 2012 bij 5:57 pm #

  jaa nog 1 weekje ik hoop dat ik een beetje kan slapen zaterdag whihihi jeetje wat heb ik zin om je een dikke knuffel te geven!! Heb je echt super veel gemist zussie dus van mij mag je morgen wel terug komen 😉 Maar mijn geduld zal het toch nog ff ietsjes langer moeten volhouden!! Hier is het aftellen nu echt begonnen!!!! Volgende week zitten we samen in dezelfde kamer kan je het je al voorstellen?????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: